5 tips om meer fruit te eten

Iedereen kent de slogan ‘twee ons groenten en twee stuks fruit’. Maar toch komt lang niet iedereen elke dag aan deze hoeveelheid. Je kunt fruit gewoon zo uit het vuistje eten maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Hieronder 5 praktische tips voor jou.

 1. Ontbijt met vers fruit
  Neem bij het ontbijt een glas versgeperst sap. Op zich is sap van bv 1 sinaasappel al voldoende. Helemaal goed als je de vezels die achter blijven in het zeefje ook gebruikt. Vruchtensap bevat ook veel suiker door de vezels te gebruiken kun je voorkomen dat de suikers te snel worden opgenomen in je bloed.
 1. Fruit in de blender
  Maak gebruik van een blender. Neem een banaan, kiwi en een glas jus d ‘Orange. Met karnemelk of yoghurt erbij heb je meteen een ontbijt. Gebruik je liever geen zuivel dan kun je ook amandelmelk, havermelk of kokosmelk gebruiken. Je kunt voor iets meer vulling nog wat noten, lijnzaad, chiazaadjes of havermout toevoegen.
 1. Fruit mee naar school
  Maak het voor kinderen leuk om fruit mee naar school te nemen. Een appel is lekker, maar een bakje met appel, rozijntjes en kaneel is nog veel lekkerder of geef een mini fruitsalade mee in een mooi bakje. Verschillende kleurtjes bijvoorbeeld. aardbeien, druiven en appel. Dat ziet er al leuk uit als het doosje open gaat.
 1. Fruitschaal
  Mooie fruitschaal op het aanrecht neerzetten. Gevuld met zomerfruit ziet dat er niet alleen lekker uit het ruikt ook zalig.  Het kleine fruit zoals aardbeien, bosbessen, blauwe bessen en frambozen zijn niet zo geschikt voor in een grote schaal, maar zet dan kleine bakjes neer. Het is supergezond voor je. En in verhouding zit er veel minder suiker in en veel vezels.
 1. Fruit in een salade
  Fruit in een salade is een lekkere manier om extra fruit te eten. Frambozen, aardbeien en blauwe bessen kunnen prima bij een zomerse salade met stukjes kip. In de herfst is het lekker om druiven toe te voegen aan een salade met bleekselderij en stukjes blauwschimmel kaas. Verse vijgen met fetakaas en fijngehakte munt, weer eens wat anders maar een aanrader.

Eet smakelijk en geniet van al het lekkers op de fruitschaal

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*