Salade van watermeloen met feta en nootjes ………..By Fleur

Met dit warme weer is het echt weer tijd voor watermeloen. En natuurlijk is alleen een stuk watermeloen al heerlijk, maar je kunt er nog zoveel meer mee doen. Watermeloen is erg goed te gebruiken in een salade. In combinatie met verse kruiden is het echt een zomers feestje.

Naast dat watermeloen erg lekker is bevat het ook veel gezonde eigenschappen. Het is een prima dorstlesser, bevat veel vitamine C, ijzer, kalium en bètacaoteen. Wat een antioxidant is die ons beschermt tegen schadelijke invloeden van buitenaf.
Het is vochtafdrijvend en door het water en de vezels geeft het snel een vol gevoel. Prima tussendoortje dus.

Ingrediënten
1 mini watermeloen
1 komkommer
Flinke pluk munt
Flinke pluk koriander (eventueel peterselie en basilicum)
Handje noten, denk aan bv. cashewnoten, amandelen, pinda’s, pecannoten.
2 limoenen
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel sambal/ chilisaus
200 gram kaas. Kies wat je lekker vindt. Je kunt denken aan fetakaas, geitenkaas of halloumi, maar deze wel even bakken
2 eetlepels Aardbeien/frambozen jam

Tip 1:
Je kunt ook heel gemakkelijk zelf een minder zoete jam maken.  Neem aardbeien en/of frambozen. Even kort koken met een dun laagje water en prak ze fijn. Een eetlepel chiazaadjes toevoegen en goed door roeren. Jam aflaten koelen en klaar. 

Bereiding

  • Snij de watermeloen in plakken en snij er voor de salade platte driehoekjes van.
  • Was en halveer de komkommer en haal er met een lepel de zaadlijsten uit en snij in boogjes
  • Snij of brokkel de kaas in kleine stukjes
  • Was de kruiden en snij ze fijn. En hak de pinda’s in grove stukjes
  • Meng alles ( behalve de kaas ) in een grote kom. (niet alle noten )

Maak nu de dressing

  • Of je neemt twee eetlepels jam en je mengt er 1 theelepel sambal of chilisaus door.
  • Of je maakt nu zelf de jam zoals bij tip 1 beschreven en mengt er sambal of chilisaus door.
  • Was de limoen en rasp de schil van 1 limoen en pers 2 limoenen uit. Meng dit samen met paar eetlepels olijfolie door de chili-jam. Beetje zout en peper.
  • Schenk nu een deel van de dressing over de salade en schep rustig om. Schenk er het laatste beetje dressing over en de gehakte nootjes. Verdeel de kaas over de salade.

Lekker op een zomers avond met vers stokbrood, afgekoelde zilvervliesrijst, linzen of couscous

Veel plezier met de bereiding en geniet van deze zomerse salade

Groetjes Fleur

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*