Wie is Fleur

Healthy Spoon by Fleur… bij mij dus

Maar bij wie ben je dan?

Ik ben Fleur Farla. Ik ben getrouwd met Teun Suijkerbuijk en we hebben twee kinderen, Mees (12 jaar) en Roos (8 jaar).

Het eerst boek wat ik van mijn eigen geld kocht was een kookboek. Het was niet een heel mooi boek, maar ik vond het leuk om te hebben en er doorheen te bladeren. Intussen 30 jaar en heel veel kookboeken verder vind ik koken en kookboeken nog steeds fascinerend. Ik ben geen top kok en dat is ook helemaal niet de bedoeling. Gewoon lekker eten en dan in het bijzonder gezond eten.

Na mijn leraren opleiding gezondheidskunde in Utrecht ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de functie van voeding op het lichaam van de mens. Maar ook hoe het komt dat veel mensen het zo lastig vinden om gezond te koken en bewuste keuzes te maken.

Ik heb de afgelopen jaren de opleiding voor gewichtsconsulent en orthomoleculair gewichtsmanagement bij Cora de Fluiter gedaan. Afgelopen jaar heb ik een 4-daagse cursus gedaan waarbij ik heb geleerd dat Diabetes type 2 omkeerbaar is met een verandering van eet en leefstijl.

Na 16 jaar voor de klas te hebben gestaan bij het ROC Tilburg was het tijd voor verandering. Ik wil graag andere mensen inspireren met mijn idee over gezond eten. Er is zoveel aan gezondheid te verbeteren door andere keuzes te maken in wat je eet. Maar dat is niet voor iedereen hetzelfde. En eten en koken is ook gewoon heel erg leuk. Ik word verschrikkelijk blij van een goed gelukt gerecht en blije en smullende mensen aan tafel. Dat hoop ik bij jou ook voor elkaar te krijgen.

Doe je mee? Kom langs in mijn praktijk HealthySpoon by Fleur en dan hoop ik dat je net zo enthousiast wordt over lekker en gezond eten als ik.