5 keer aardbeien

Als de aardbeien weer in de winkel liggen dan ruik je de zomer. Aardbeien gewoon uit het vuistje is al heerlijk maar je kunt nog zoveel meer met deze zomerkoninkjes.

5 keer heerlijke manieren om aardbeien te eten

  • Verfrissend drankje met aardbeien, sinaasappelsap en munt. Alles in de blender en mixen. Paar ijsklontjes erbij en smullen maar. (zorg er wel voor dat je de vezels van de geperste sinaasappels toevoegt aan je drankje. Of nog beter.. je gebruikt gewoon de hele sinaasappel. Op deze manier krijg je namelijk ook wat extra vezels binnen die de suikerpiek in toom houden.
  • Lekker ontbijtje met aardbeien, blauwe bessen, frambozen en yoghurt. Het voordeel van het kleine zomerfruit is dat het veel vitaminen en vezels bevat maar relatief weinig suiker. Je kunt er nog wat muesli aan toevoegen bv. De noten/zaden muesli van Zonnatura, omdat hier geen suikers aan zijn toegevoegd. En als je geen gewone yoghurt wilt gebruiken kun je natuurlijk altijd geiten, soja of kokosyoghurt gebruiken.
  • Voor onderweg of mee te nemen naar school. Water met aardbeien in stukjes gesneden en munt en citroen. Binnen een halfuurtje heeft je water een lekker smaakje. Je kunt dit ook kant en klaar kopen maar meestal zijn er dan zoetstoffen gebruikt. En hoe simpel kan het zijn om dit zelf te maken. Je kunt het ook in een mooie glazen karaf op tafel zetten
  • Op en top zomer. Weer eens wat anders om vers fruit te verwerken in een salade. Veldsla of wat spinazie in een mooie schaal doen, en dan versieren maar….. aardbeien, frambozen, blauwe bessen, granaatappel pitjes. Om er toch iets meer smaak aan te geven doe ik er blokjes oude kaas bij voor wat pit. Als smaakmaker gebruik ik bosvruchtenazijn, beetje olie en munt. Het lijkt wel een schilderij.
  • Dessert van aardbeien met balsamicoazijn is echt het proberen waard. Zorg er wel voor dat je balsamicoazijn gebruikt die heel zacht van smaak is. Anders wordt het te zuur. Ik gebruik zelf witte balsamicoazijn. Dat maakt voor de smaak niet veel uit maar het ziet er mooier uit.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*