Kleurrijke groenten uit de oven …. by Fleur

Zoveel kleur op je bord, daar word je toch blij van….. en daarnaast zit dit gerecht boordevol vitaminen. En wat nog meer fijn is aan dit gerecht is dat het heel snel en gemakkelijk klaar te maken is. In dit recept heb ik de onderstaande ingrediënten gebruikt, maar je kunt daar zeker variatie in aanbrengen. De balsamicoazijn maakt dat dit gerecht zo lekker is. Het heeft een zoetje en een zuurtje Heel simpel maar superlekker. Daarnaast geven verse kruiden altijd een extra touch aan een gerecht en ook hier kun je natuurlijk eindeloos mee variëren.

Tip 1
Als je balsamicoazijn koopt let dan goed op wat er op het flesje staat. Je hebt de traditionele Aceto Balsamico uit Modena. Dit is de originele balsamicoazijn. Deze wordt gemaakt van overrijpe Trebbiano druiven en rijpt 12 jaar op houten vaten. Dan heb je heerlijke zachte zoete balsamico azijn. Daar hangt ook een prijskaartje aan. Daarom zijn er ook andere varianten op de markt, en zeker voor in een ovenschotel te gebruiken zijn die prima. Op deze flesjes staat condimento balsamico. Vaak wordt hier een deel van de originele balsamicoazijn gebruikt en aangelengt met azijn. Dan is er nog de variant die voor €2,- in de supermarkt staat. Die lijkt eigenlijk niet meer op de originele balsamicoazijn. Heeft maar 60 dagen gerijpt en daar worden vaak ook andere druiven voor gebruikt.
Dus investeer in een mooie fles balsamicoazijn… je zult er telkens weer van genieten.
Ook leuk om cadeau te geven ipv een fles wijn.
Tip 2
Goede zachte balsamicoazijn is ook heerlijk over fruit gebruiken.
In combinatie met aardbeien is het echt top.

Ingrediënten
Een ovenschaal vol

1 Rode ui
2 Paprika’s ( rood en groen )
1/2 Courgette
1 Zoete aardappel
2 Tomaten
2 Wortels
2 Chioggia bieten
Paar takjes verse oregano
Chili vlokken
2- 3 eetlepels Balsamico azijn
Olijfolie
Zout en peper

Bereiding

  • Schil de zoete aardappel, wortel en bietjes. Snijd alle groenten in grove stukken. Doe alle groenten in een grote ovenschaal en hussel het goed door elkaar.
  • Schenk er de olie over en zout en peper. Beetje chili vlokken (of veel als je van pittig houdt) en verdeel er de oregano over. Je kunt de blaadjes van de takjes halen maar je kunt ook de hele takjes in gebruiken.
  • Zet de ovenschaal in de oven op °C 180 graden gedurende 30 minuten en schep om de 10 minuten even om.  Check na 30 minuten of de harde groenten (zoete aardappel, bietjes en wortel ) gaar zijn. Haal nu de takjes van de oregano uit de ovenschaal en schenk er de balsamico azijn over en schep goed om. Eventueel nog een paar minuten terug in de oven.
    Dit gerecht is heerlijk te combineren met een stukje vlees of vis of gebakken halloumi voor een vegetarische maaltijd.

Veel plezier met het bereiden van dit heerlijke vrolijke gerecht

Groetjes Fleur

Je kunt dit gerecht en de andere recepten vinden op www.Healthyspoon.nl

 

 

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*